TUDOMÁNYOS HÁTTÉR 2018-06-08T21:34:44+00:00

A reflexológia és az orvostudomány

Az egyes kompetenciák ismerete és azok tiszteletben tartása nagyon lényeges, éppen ezért a reflexológus sohasem diagnosztizál. A páciens már egy kézzel fogható anamnézissel érkezik a kezelésre, ahol a holisztikus szemléletnek hála végül az egész ember kerül górcső alá, a konkrét probléma fényében. Így a kiváltó okok felfedezésében főszerepet játszik, s ezért nevezhető a terápia gyógyító eljárásnak, mert nemcsak tüneti kezelésről van szó.

Milyen érzéseket tapasztalhat reflexmasszázs közben?

A reflexpontok ingerlése közben különösen funkciózavarok esetén fájdalom alakulhat ki, melyet érintő, szúró, hasító érzések kísérhetnek. Nem ritka a nyomásérzékenység, mely kis kellemetlenséget jelent.

A masszázs erőssége a fenti tapasztalások ellenére nem lehet túl gyenge, hiszen akkor hatástalanná válik a terápia, ezért lényeges a fájdalomküszöb alatti, mégis határozott presszió. Az eljárást kísérheti izzadékonyság, akut fáradtság, hideg veríték megjelenése, súlyosabb esetben az érintett testtájékon jelentkező ideggörcs, vacogás, remegés. Ezekben a helyzetekben a masszázs abbahagyása a bevált eljárás, és gyengéd, simogató mozdulatok alkalmazása, melyek nyugodtságot, ellazulást generálnak.

Mivel számolhat két kezelés között?

Egy jól programozott, vagyis az Ön igényeire optimalizált terápiában nem kell megijednie az esetlegesen jelentkező, érdekes reakcióktól. Két alkalom között tapasztalhatja, hogy a széklete, vizelete abnormálisan megváltozik, a hüvelye váladékozik, az orr- garat nyákképződése fokozódik, izzadékonyabbá válik és kiütései jelenhetnek meg. Ezek az első ránézésre határozottan kellemetlen következmények abszolút kívánatosak, ugyanis minden kétséget kizáróan arról árulkodnak, hogy testében beindultak az öngyógyító folyamatok, s a méregtelenítés megkezdődött. Az átalakulás végén nyugodtságot, ellazultságot érezhet, miközben a testi és lelki teljesítőképessége erőteljesen fokozódik. Minden a cél érdekében történik, vagyis az alapreguláció visszaállításáért, a szervezet egyensúlyának megteremtéséért, és annak tartós fenntartásáért.

A gondolatformáláshoz az is hozzátartozik, hogy más szemszögből figyeli az egészségét, a test működését, a jelentkező tüneteket, reakciókat. Idővel megtanulhatja azt a közös nyelvet, amivel a sejtjeivel, szöveteivel, szerveivel kommunikálhat.

A talp területei láthatatlan összeköttetésben állnak a test egyes szerveivel, így gyakorlatilag egy „térkép” rajzolódik ki, melyet követve gyakorol az egyes pontokra nyomást a reflexológus. Ez a szemmel nem látható, ám annál inkább érzékelhető „útmutató” nemcsak a fizikai egészséghez vezethet, hanem a lelki teljességhez is, mely valójában alapvető feltétele annak, hogy az egyes betegségeket a múltba száműzhesse.

Ma már köztudott tény, hogy az egyes abnormális működést jelző tünetegyüttesek lelki eredetű nehézségekre vezethetőek vissza. Ezért sem érdemes csak egy-egy területre koncentrálni, ebből következően a holisztikus szemlélet a lehető legjobb alternatíva, mely rávilágíthat a hosszútávú megoldásra.

Milyen lábakon áll?

Ha ülő- vagy állómunkát végez, akkor idővel számolnia kell az alsó végtagi fájdalmak, nehézségek megjelenésével. A különböző duzzanatok, vénás pangásból eredő elváltozások, bütykök, seprűerek megjelenése kivétel nélkül arról tanúskodnak, hogy a lábai egyrészt túlterheltek, másrészt nem rendelkeznek optimális vérellátással. A védelem, a gondoskodás prioritást élvez. Egy egyszerű, váltott vizes, illóolajokkal és fürdősóval megfűszerezett lábáztatás, lábmosás az egész szervezetére pozitívan, nyugtatóan hathat.

A kakukkfű, a rozmaring, az eukaliptusz és a citromfű olaja a lehető legjobb döntés ilyen esetben. Az uborka pakolás kifejezetten hasznos lehet a vízháztartás egyensúly megteremtésének szempontjából, de a különböző lábápoló kozmetikumokat sem érdemes mellőznie. A legáldásosabb, ha otthonában mezítláb közlekedik, s nagyon lényeges, hogy lábbeliit alapos utánjárással válassza ki.

A lábak mozgatása legalább annyira fontos, mint az ápolásuk. Ha a lábfejét előre-hátra mozgatja, azzal ellazíthatja a bekötött szalagokat, miközben vádlija is kellően megfeszül, de a lábujjhegyen, talpélen járás is határozottan praktikus. Otthonában tehát aktívan hozzájárulhat jobb közérzetéhez, de a speciális masszázsfogásokat feltétlenül bízza szakemberre!

Keressen bizalommal…

… ha úgy érzi nem kapja meg a kellő figyelmet a nyugati orvoslásban, de elveszett a keleti gyógymódok között.
NE CSAK A TÜNETEKET CSÖKKENTSÜK!
Keressük meg a SZEMÉLYRE SZABOTT MEGOLDÁST!

Call Now ButtonHívj bátran